Red Sea Rib Rally 1-10/9/2006

Δείτε τις συμμετοχές

 

Tο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο ένας πολύ σημαντικός αγώνας φουσκωτών σκαφών με την ονομασία Red sea rib rally.

Ο αγώνας αυτός έγινε κατά μήκος της Ερυθράς θάλασσας και ήταν πράγματι μοναδικός.

Ο Ρ.Ο.ΤΑ. βρέθηκε στην Αίγυπτο καλεσμένος του διοργανωτή κ. Νικόλαου Ιωάννου επιχειρηματία ΕλληνοΚυπριακής καταγωγής.

Μεταβήκαμε λοιπόν στην Ερυθρά τρία άτομα από τον Ροδιακό Όμιλο (Θεουλάκης Σοφοκλής,

Γιακουμάκης Φίλιππος, Παναγιωτίδης Αδάμ) σαν επίσημοι προσκεκλημένοι παρατηρητές, όπου η φιλοξενία του κ Ιωάννου ήταν κάτι παραπάνω από θερμή και θα μας μείνει αξέχαστη. Με την πρώτη ευκαιρία ο Ρ.Ο.ΤΑ. θα ανταποδώσει.

 

Πρέπει να αναφερθεί ότι η διαμονή όλων των αποστολών έγινε στα καλύτερα ξενοδοχεία των περιοχών όπου εξελίχθηκε το rally.

Η οργάνωση ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο αν αναλογισθεί κανείς σε πόσο μεγάλη έκταση έπρεπε να οργανωθούν διάφορα, όπως μετακινήσεις κτλ, σε μία χώρα σαν την Αίγυπτο όπου όλα κινούνται σε πολύ αργούς ρυθμούς.

Το πλάνο προέβλεπε μία αγωνιστική διαδρομή ανά διήμερο με τον ενδιάμεσο χρόνο για χαλάρωση και ανασύνταξη δυνάμεων για τις ομάδες & τα πληρώματα σε ξενοδοχειακές μονάδες υψηλού επιπέδου.

Ομάδες που ήρθαν από την Βρετανία το Βέλγιο την Ολλανδία και φυσικά την Αίγυπτο.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε μία και μόνη συμμετοχή αυτή του κ. Καπλερή με το νέο σκάφος της εταιρίας Top Line Corsair 33 με δύο Mercury Optimax 200ΗΡ και πλήρωμα τους Οικονόμου Γρηγόρη σαν πιλότο και τον Ντρίτση Αντώνη σαν πλοηγό.

Αρχικά υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από πολλούς Έλληνες κατασκευαστές για να συμμετάσχουν οι οποίοι στην πορεία δεν τα κατάφεραν για διάφορους λόγους.

Η μοναδική αυτή Ελληνική συμμετοχή η οποία ήταν άριστα προετοιμασμένη από τον Πέτρο Καπλερή, κατάφερε με το δυνατό και άξιο πλήρωμα των Οικονόμου – Ντρίτση, να κάνει περίπατο, κερδίζοντας εύκολα και τις τέσσερις διαδρομές του αγώνα.

Μία νίκη σε ένα διεθνή αγώνα που έβγαλε προς τα έξω το καλύτερο πρόσωπο της Χώρας όσον αφορά την κατασκευή φουσκωτών σκαφών.

Χάθηκε κατά την γνώμη μας η ευκαιρία να φανούν και άλλα σκάφη από την Ελλάδα που θα τα πήγαιναν πολύ καλά σε αυτόν τον αγώνα της Ερυθράς, όπου οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν σαν αυτές που υπάρχουν και στα δικά μας νερά.

Αυτό που εισπράξαμε στην Αίγυπτο από τις ξένες συμμετοχές ήταν θαυμασμός για την συμμετοχή της Τop Line και το ότι έμειναν λίγο έκπληκτοι για το ότι κατασκευάζονται τόσο καλά σκάφη στην Χώρα μας.

Στον αγώνα τώρα τα σκάφη έπρεπε να καλύψουν μία συνολική απόσταση 372 ναυτικών μιλίων ταξιδεύοντας από το τουριστικό θέρετρο του Sharm El sheikh (Σάρμ-ελ-Σέϊχ) νότια και επιστοφή.

 

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου δόθηκε η εκκίνηση του 1ου σκέλους, απόστασης 80 μιλίων, με κατεύθυνση από το Sharm El sheikh δυτικά προς την αφρικανική ακτή με τερματισμό στην El Gouna (Ελ Γκούνα), διασχίζοντας την Ερυθρά Θάλασσα κατά πλάτος, όπου η δυσκολία είναι τα μεγάλα κύματα που έρχονται από δεξιά λόγω της εξόδου της διώρυγας του Σουέζ. Το Corsair 33 τερματίζει πρώτο με χρόνο 1,32,55. Δεύτερο τερματίζει ένα Spor Rib SR9 14 λεπτά αργότερα με χρόνο 1,46,50 το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι έτρεχε στην F1 μεγαλύτερη κατηγορία από αυτήν που κατηγοριοποιήθηκε το Top Line (F2)

 

Tην επόμενη μέρα τα σκάφη εκκινούν από την El Gouna με κατεύθυνση νότια και τερματισμό στο Port Ghalib (Πόρτ Χαλίμπ) έχοντας να καλύψουν μία απόσταση 132 ν.μ. την μεγαλύτερη στο rally. Χοντρός καιρός, πολλά σκάφη βγάζουν προβλήματα και ο αγώνας τελειώνει στο σημείο ανεφοδιασμού στα 91 μίλια από την εκκίνηση. Κανένα πρόβλημα για το G50 (Top Line) το οποίο έχει καλύψει 91 μίλια σε 2,35,59.

Το SR9 δεν τερματίζει και δεύτερο έρχεται ένα Αιγυπτιακό σκάφος με Βελγικό πλήρωμα (Ε77 Rico 2)

με χρόνο 3,16,07. Το Ελληνικό σκάφος προκαλεί φοβερή εντύπωση, φαίνεται να μην έχει αντίπαλο με τον καιρό που επικρατεί.

 Μία μέρα κενή για ξεκούραση και Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη αρχίζει η επιστροφή από Port Ghalib προς Soma Bay (Σόμα Μπέϊ) στην Hurghada (Χουργκάντα).

Όρτσα για 87 ν.μ. λέει ο αρχικός σχεδιασμός που γίνεται  57 ν.μ. από τους διοργανωτές αφού ο καιρός είναι και πάλι φορτωμένος και πολλά σκάφη έχουν πρόβλημα, όχι όμως το Corsair 33 που τερματίζει και πάλι πρώτο με χρόνο 2,13,44 το Sport Rib δεν παίρνει εκκίνηση και δεύτερο σε αυτό το σκέλος έρχεται ένα Capelli με Yamaha 250F από την Ολλανδία με χρόνο 2,28,53 το οποίο τρέχει στην F3.

Σε αυτό το κομμάτι του αγώνα το Top Line δέχθηκε ποινή 300 βαθμών γιατί για συγκεκριμένη απόσταση έπρεπε να πλέει με ταχύτητα 15knots ??? για λόγους ασφαλείας.

Oι κανονισμοί που ίσχυσαν στην Αίγυπτο ήταν η πρώτη φορά που εφαρμόζονταν όπως και οι κατηγορίες και ίσως γίνουν διορθώσεις για τις μελλοντικές διοργανώσεις. Δεν υπήρχε βαθμός ποινής όσον αφορά τον χρόνο τερματισμού των σκαφών δηλαδή είτε τερμάτιζες με 5 λεπτά διαφορά από τον πρώτο είτε με 5 ώρες οι βαθμοί που έπαιρνες ήταν οι ίδιοι με κίνδυνο κάποιος που τερμάτιζε πρώτος σε 3 από τις διαδρομές και έχανε μία λόγω βλάβης ας πούμε, να χάσει την κατηγορία από κάποιον που τερμάτιζε τρίτος 4 φορές.

 

Παρασκευή 8/9  φθάνει ο αγώνας στο τελευταίο σκέλος του από Hurghada προς Sharm El Sheikh 72 ν.μ  το οποίο και αυτό μειώνεται σε 54ν.μ. από τους διοργανωτές με πλεύση έχοντας τα κύματα από την διώρυγα στα αριστερά τους αυτήν την φορά.

Το Top Line πρέπει απλώς να τερματίσει, έχει κάνει τον αγώνα αυτό μία τυπική διαδικασία.

Μία ώρα και επτά λεπτά και πάλι πρώτοι οι Οικονόμου – Ντρίνζης G50. Δεύτερο τερματίζει το Sport Rib με χρόνο 1,33 και κατατάσσεται τέταρτο αφού έχουν ενοποιηθεί οι κατηγορίες F1 & F2.

 

Αρχίζουν τα πανηγύρια για την ομάδα της Top Line η οποία πήρε το ρίσκο και ήρθε στην Αίγυπτο και έκανε πραγματικά ένα καλό αγώνα.

Έναν αγώνα που ήταν τελικά αντοχής με δύσκολους καιρούς σε όλα τα κομμάτια του και το πρώτο πράγμα που έπρεπε να προσέξει μία συμμετοχή θα έπρεπε να είναι το σκάφος που θα στείλει να είναι ικανό να τερματίσει και στα τέσσερα σκέλη.

Για την ιστορία το Top Line κάλυψε τα 282 μίλια του rally σε 7 περίπου ώρες και 27 λεπτά και το δεύτερο σκάφος από την Ολλανδία, Capelli Yamaha 250F σε 9 περίπου ώρες και 55 λεπτά.

 

Το Σάββατο βράδυ στον υπέροχο κήπο του Sheraton στο Sharm El Sheikh δόθηκε το αποχαιρετιστήριο δείπνο και έγιναν οι απονομές στους νικητές.

14 σκάφη έλαβαν μέρος στο 1ο Red sea rib rally και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ήδη την ημερομηνία του επόμενου που θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη του 2007.

Στους νικητές εκτός από τα κύπελλα δόθηκε και χρηματικό έπαθλο που ενώ αρχικά ήταν να πάρουν οι 1οι και 2οι κάθε κατηγορίας,  τελικά λόγω λίγων συμμετοχών μοιράστηκε σε περισσότερους.

Την διοργάνωση τίμησε με την παρουσία της η γενική γραμματέας της U.I.M. Regine Vandekerckhove

η οποία αφού συνεχάρη τους διοργανωτές και ιδιαίτερα το κ.Ιωάννου ανακοίνωσε ότι σύντομα η Αίγυπτος θα είναι μέλος της U.I.M.

Στην Ερυθρά βρέθηκαν σαν αγωνιζόμενοι αλλά  βοήθησαν και στην διοργάνωση μέλη της RYA και της BIBOA.

Την διοργάνωση στήριξε το Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου και την πρoώθησε σαν το σημαντικότερο event για το 2006. Αυτό που ήθελαν να καταφέρουν, δηλαδή να προβάλουν τα resort της Ερυθράς και γενικότερα το τουριστικό προϊόν τους, νομίζουμε ότι το πέτυχαν αφού οι εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης θα είναι μοναδικές.

Ένας τέτοιος αγώνας (edurance) στην Ελλάδα θα έβρισκε τον ιδανικό στίβο αφού στην Χώρα μας με τα τόσα νησιά θα χαράζονταν εκπληκτικές διαδρομές! Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε σοβαρά?

 

Ο Ροδιακός Όμιλος συγχαίρει για μία ακόμη φορά την ομάδα της Τop Line, τον κατασκευαστή Πέτρο Καπλερή ο οποίος έφτιαξε ένα πολύ καλό σκάφος και ήδη εξαργυρώνει την επιτυχία της Αιγύπτου με παραγγελίες σκαφών από το εξωτερικό για να τρέξουν σε διεθνής αγώνες, όπως επίσης και το πλήρωμα των Οικονόμου Γρηγόρη (πιλότο) και Ντρίτση Αντώνη (πλοηγό).

Ευχόμαστε πάντα τέτοια και ελπίζουμε στο μέλλον περισσότεροι Έλληνες κατασκευαστές να συμμετάσχουν σε διεθνής αγώνες, αφού νομίζουμε ότι το δυναμικό σε καλά σκάφη υπάρχει στην Χώρα μας και δεν υστερεί σε σχέση με τον ξένο ανταγωνισμό.

 

Ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση τον διοργανωτή κ. Ιωάννου, οποίος είχε την έμπνευση για έναν τέτοιο αγώνα και έδειξε ότι πολλές φορές το μόνο που χρειάζεται για να γίνουν πράγματα, είναι μεράκι και διάθεση να δουλέψεις για αυτό. Ευχόμαστε το Red Sea Rib Rally του 2007 να έχει ακόμη πιο μεγάλη επιτυχία.

 

Για τον Ρ.Ο.ΤΑ.

  Θεουλάκης Σ.