Πανελλήνιος Αγώνας Αθήνας 16 10 2005

Πανελλήνιος Αγώνας Αθήνας 16 10 2005

Ρ.ΟΤΑ. ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ

Σάρωσαν τα σκάφη της Ρόδου στην Αθήνα με 3 πρωτιές

Στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος φουσκωτών σκαφών «Σάββας Γεραβέλης» η Ρόδος εκπροσωπήθηκε με 4 σκάφη 3 απο τα οποία κατέκτησαν πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους και αναδείχθηκαν και πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο αγώνας των 60 ναυτικών μιλίων σε ανοικτή θάλασσα, έγινε με ανέμους εντάσεως 5-6 μποφώρ, που δυσκόλεψαν τους Ρόδιους κυβερνήτες οι οποίοι τα έδωσαν στην κυριολεξία όλα, για να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις.

Με την εκκίνηση το σκάφος των Χαλκιόπουλου – Μπρόκου ενα Sport Rib SR9 με δύο Mercury 250 hp, έμεινε απο μπουζιά γύρισε πίσω τα άλλαξε και κατάφερε μετά απο 30 ν.μ. να περάσει και το τελευταίο προπορευόμενο σκάφος οδηγώντας στα όρια .

Καταπληκτικό για άλλη μία φορά και το δύδιμο Λουλουργάς – Γιαννάς με Technohull 777 με Evinrude 225hp που κατάφερε να τερματίσει 1ος στην κατηγορία του προσπερνώντας ακόμα και μεγαλύτερα σκάφη με δύο κινητήρες.

Μοναδικά οδήγησε και το τρίτο δύδιμο της Ροδίτικης παρέας Ηλιακόπουλος – Φραντζής με Norht Star 585 Mercury 115hp. Με σωστή τατκική αφού ενα εξάμετρο σκάφος στα 5 μποφωρ μπορεί έυκολα να βγάλει ζημιές, κατάφεραν και αυτοί να έρθουν πρώτοι και να εξασφαλίσουν για την Ρόδο μία ακόμη θέση στο βάθρο των πρωταθλητών Ελλάδος για το 2005.

Άτυχος στάθηκε στην πρώτη του πανελλήνια συμμετοχή ο Χούλης Βασίλης με τον Καραοσμάν Τζέμ με Evripus 480 Suzuki 115hp. Αναγκάστηκε να εγκαταλίψει απο μηχανικό προβλημα (σινεμπλόκ κινητήρα) και ενώ προηγείτο των αντιπάλων του.

Έτσι λοιπόν το νησί μας θα έχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα φουσκωτών σκαφών 2005 «Σάββας Γεραβέλης», τρείς πρωταθλητές Ελλάδος .

Οι πρωταθλητές μας είναι : για την μεγαλύτερη κατηγορία sport 2 x 250hp οι Χαλκιόπουλος Ανδρέας με συνγκυβερνήτη τον Μπρόκο Δημήτρη (Sport Rib SR9), στην κατηγορία sport 300hp οι Λουλουργάς Σταύρος & Γιαννάς Στέργος (Technohull 777) και στην κατηγορία 125hp τουρισμού οι Ηλιακόπουλος Κώστας με το Φραντζή Γεώργιο.

Η απονομή των επάθλων στους πρωταθλητές Ελλάδος θα γίνει στο ναυτικό σαλόνι Αθηνών τον Νοέμβριο όπου θα παρεβρίσκονται και οι τέσσερις Ομίλοι φουσκωτών σκαφών (Ρόδος,Κέρκυρα,Κρήτη,Αθήνα) που διοργάνωσαν αγώνες για την περίοδο 2005.

Ο Ρ.Ο.ΤΑ. ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας, που σαν χορηγοί κατα καιρούς στήριξαν τις προσπάθειές μας,όλους του κυβερνήτες φίλους πρωταθλητές Ελλάδος που ταξιδεψαν απο την μία άκρη της Ελλάδος στην άλλη πέρνοντας μέρος και στους τέσσερις αγώνες με δικά τους τα περισσότερα έξοδα (μόνο ο Ρ.Ο.ΤΑ. Φουσκωτών συνέβαλε σε αυτά και η πρόεδρος του Ν.Α.Ο.Δ. Ανδριάνα Μπαφίτη την οποία ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά).Συνγχαρητήρια απο τον πρόεδρο του Ρ.Ο.ΤΑ. Θεουλάκη Κώστα εκ μέρους του Δ.Σ. του Ομίλου στους πρωταθλητές μας, που οδήγησαν στα όρια και υπερέβαλαν εαυτούς πολλές φορές, τιμώντας τον Ροδιακό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών και την Ρόδο.