Ρ.Ο.ΤΑ. ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ

Κατασκευή γλίστρας καθέλκυσης σκαφών στον λιμένα Καμείρου Σκάλας Ρόδου

 

 Δείτε φωτογραφίες

 Μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών, ο  Ροδιακός Όμιλος Φουσκωτών σκαφών, κατάφερε να φέρει σε πέρας, το έργο της κατασκευής της γλίστρας καθέλκυσης στην θέση Κάμειρο Σκάλα της Ρόδου.

Όλα άρχισαν πριν από περίπου ένα έτος.

Όπως ξέρουν όλοι όσοι έχουν σκάφος, ή γενικά ασχολούνται με την Θάλασσα, η Χώρα μας υστερεί σε υποδομή όσον αφορά τις λύσεις για πρόσβαση στην Θάλασσα των σκαφών αναψυχής.

 Γλίστρες ανέλκυσης – καθέλκυσης δεν υπάρχουν (τουλάχιστον στον αριθμό που είναι απαραίτητες), αλλά και πολλές από αυτές που υπάρχουν χρειάζονται άμεση συντήρηση.

 Άλλες πάλι κλείνουν με διάφορες δικαιολογίες ή γίνονται γλίστρες επί πληρωμή.

Η Ρόδος δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το πρόβλημα, και έτσι το Δ.Σ. του Ρ.Ο.ΤΑ. προσπάθησε να δώσει λύσεις. Ο πρόεδρος του Ομίλου Θεουλάκης Κώστας άρχισε της επαφές με την Νομαρχία, τους  Δήμους του Νησιού και το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου αναζητώντας τρόπους επίλυσης του προβλήματος.

Η κατασκευή γλίστρας από την αρχή εμπλέκει πολλές υπηρεσίες, χρειάζεται αρκετά χρήματα, και κάπου εκεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας σταματά η προσπάθεια τις περισσότερες φορές, των δραστήριων ανθρώπων που ανήκουν σε Ομίλους – Συλλόγους ή και ιδιωτών, που θέλουν να προσφέρουν και προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε τέτοια προβλήματα.

 

Ο Ροδιακός Όμιλος κατάφερε με να πάρει την άδεια του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και με την βοήθεια της Νομαρχίας και του τοπικού Δήμου Ατταβύρου, να κατασκευάσει αυτή την γλίστρα καθέλκυσης σκαφών.
Η χρηματοδότηση του έργου το οποίο κόστισε μόλις 12000 ευρώ έγινε κατά κύριο μέρος από το ταμείο του Ρ.Ο.ΤΑ.

Οικονομικά βοήθησε η Νομαρχία Δωδεκανήσου και ο τοπικός Δήμος Ατταβύρου στα δοιηκιτικά όρια του οποίου βρίσκεται η γλίστρα καθέλκυσης.


Είναι μία ακόμη επιλογή για πρόσβαση στην Θάλασσα που βρίσκεται στα δυτικά του νησιού και περίπου στην μέση.
Ιδανική για ταξίδια προς Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο & Κώ, αλλά και Κάρπαθο – Κάσο.

Πάνω στην γλίστρα ο Ρ.Ο.ΤΑ. φρόντισε να υπάρχει πινακίδα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (αποστάσεις σε Ν.Μ. διάφορων προορισμών, βενζινάδικα, Λιμεναρχεία, τηλ μηχανικών κτλ) που μπορεί να χρειασθούν.

Επίσης τοποθετήθηκε και ένα φρένο στο τέλος της ράμπας ώστε να αποτρέπεται η είσοδος του trailer στην θάλασσα πέρα από το όριο ασφαλείας.

 

Ο Ροδιακός Όμιλος Φουσκωτών σκαφών κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα και να κατασκευάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα τέτοιο έργο.

Ένα έργο για όλους τους φίλους της Θάλασσας του οποίου η χρήση είναι ελεύθερη .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Νομαρχία Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα την Νομαρχιακή σύμβουλο & πρόεδρο του Ν.Α.Ο.Δ. κ. Μπαφίτη Ανδριάνα, τον πρώην Δήμαρχο Ατταβύρου κ. Κυριακούλη Παναγιώτη, τον Δήμαρχο Ατταβύρου κ. Τσουκαλά Νικόλαο, τον πρώην αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Χαραλάμπη Νικόλαο, τον εργολάβο του έργου κ. Μαρίνο Κυριάκο, τον κ. Ηλιακόπουλο Κώστα και όλα τα μέλη του Ρ.Ο.ΤΑ. που βοήθησαν στην κατασκευή του έργου.

 

Για το Δ.Σ. του Ρ.Ο.ΤΑ.

Ο πρόεδρος

Θεουλάκης Κώστας