Δείτε φωτογραφίες
 

Αγώνας Dragster στην Σύμη 1 & 2 Ιουλίου από τον Ρ.Ο.ΤΑ.

Στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας 2006

 

   Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις και δραστηριότητες του Ροδιακού Ομίλου Φουσκωτών σκαφών δεν έχουν τελειωμό αυτό το καλοκαίρι.

 

   Τα μέλη του Ρ.Ο.ΤΑ. το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Ιουλίου έβαλαν πλώρη για την Σύμη, προσκεκλημένοι του Λιμενάρχη του νησιού κ. Ανδρέα Λυκούδη ,προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την ναυτική εβδομάδα 2006!

 

   Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, 20 σκάφη βρέθηκαν στο όμορφο νησί της Δωδεκανήσου και με την έντονη και ζωντανή παρουσία τους έδωσαν ένα άλλο χρώμα στην Σύμη, ενώ τόνωσαν σημαντικά και την τοπική αγορά, αφού αρκετά χρήματα έμειναν στο νησί απ’ την διαμονή στα ξενοδοχεία, τα γεύματα και τις λοιπές προμήθειες.

 

   Το βράδυ του Σαββάτου, ο Λιμενάρχης κ. Λυκούδης, μαζί με τον Πλωτάρχη Π.Ν. κ. Σάββα Ηλία παρέθεσαν δείπνο σε γνωστή ταβέρνα του νησιού, ευχαριστώντας τον Ρ.Ο.ΤΑ. για την παρουσία του και για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα για συμμετοχή στον εορτασμό της ναυτικής Εβδομάδας.

 

   Η συμμετοχή αυτή βέβαια ήταν δεδομένη αφού ο Ροδιακός Όμιλος έχει άριστες σχέσεις με τα Λιμεναρχεία και χαίρεται πάντα να βρίσκεται σε ναυτικές  εκδηλώσεις.

   Η οποία συμμετοχή δεν μπορούσε παρά να έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, αφού το μεσημέρι της Κυριακής διοργανώθηκε αγώνας τύπου dragster  (αγώνας ταχύτητας απόστασης 400 μέτρων) με πολύ μεγάλη επιτυχία, που συγκέντρωσε  πάρα πολύ κόσμο, ντόπιους και επισκέπτες!

Τα σκάφη ξεκινούσαν ανά δύο από την είσοδο του λιμανιού και τερμάτιζαν στο ύψος του Ρολογιού μπροστά από το Λιμεναρχείο, με το θέαμα να κόβει την ανάσα και το χειροκρότημα να ανταμείβει τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων.

 

   Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου, όπου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σύμης θα διοργανωθεί αγώνας τριγώνου.

 

Οι νικητές ανά κατηγορία :

 

Εως 75 ΗΡ: Χατζαγαπίου Ιορδάνης

Εως 100 ΗΡ: Κουβάκης Νίκος

Εως 125 ΗΡ: Χούλης Βασίλης  

Εως 150 ΗΡ: Καραγιάννης Δημήτρης

Εως 200 ΗΡ: Ηλιακόπουλος Κώστας

Εως 250 ΗΡ : Γιαννάς Στέργος

+ 250 ΗΡ: Μιχελλαράκης Σταμάτης

   250 ΗΡ sport : Λουλουργάς Σταύρος

+ 250 ΗΡ sport: Γιακουμάκης Φίλιππος