Κάρπαθος Διαφάνι & Όλυμπος 21-22 Απριλίου 2007

 
Πατήστε εδώ για φωτογραφίες

Το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Απριλίου ο Ροδιακός Όμιλος ταξίδεψε στην μοναδική Κάρπαθο. Με αυτές τις επισκέψεις στα ακριτικά νησιά μας ο Ρ.Ο.ΤΑ. μεταφέρει το μήνυμα της συμπαράστασης αλλά και προσφέρει κατόπιν συνεννόησης με τις τοπικές αρχές στο μέτρο του δυνατού. Έτσι και σε αυτό το ταξίδι προσέφερε δύο υπερσύγχρονα φωτοτυπικά μηχανήματα, ένα για τον Λιμενικό σταθμό Διαφανίου και ένα για την κοινότητα Ολύμπου στην οποία ανήκει διοικητικά και το Διαφάνι.

 Τριάντα και πλέον φουσκωτά σκάφη με περισσότερα από εκατό άτομα σαν πληρώματα διέσχισαν  τo Καρπάθιο και πέρασαν ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.

Πολλά από τα μέλη των πληρωμάτων έκαναν αυτό το ταξίδι για  πρώτη φορά.

Μαζί μας ταξίδεψαν και δημοσιογράφοι που κάλυψαν την εκδήλωση αλλά και το τηλεοπτικό κανάλι TV4 το οποίο είναι κάθε φορά κοντά μας και μεταφέρει μοναδικές εικόνες σε όλη την Δωδεκάνησο από τα ακριτικά νησιά μας.

Ήταν μαζί μας και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό, ο διευθυντής του ΤV4 Κώστας Κωστάκης με την σύζυγό του και τον camera man Μοναξιό Νίκο και την σύζυγό του.

Επίσης ο αγαπητός μας Μανώλης Σοφίλλας με την σύζυγό του Πόπη που κατάγονται από την Κάρπαθο και είναι ο άνθρωπος ο οποίος συντηρεί αφιλοκερδώς την ιστοσελίδα του Ρ.Ο.ΤΑ. μέσω της επιχείρησης του Program P.M.

Μαζί μας και ο μάχιμος δημοσιογράφος Μπάμπης Θεοδώρου της εφημερίδας Δράσις που μας ακολουθεί συχνά στα ταξίδια μας και η Νία Αυδελή του SKY Radio.

 Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους, αφού στο Καρπάθιο, στην πορεία μας προς  Διαφάνι αντιμετωπίσαμε τοπικά και πέντε μποφόρ, βραχήκαμε, αλλά και το διασκεδάσαμε όλοι μας.

Η άγρια ομορφιά της Καρπάθου μαγεύει όχι μόνο όσους την αντικρίζουν για πρώτη φορά αλλά ακόμη και αυτούς που την έχουν επισκεφθεί περισσότερες φορές.

 Τι να πει κανείς για την μοναδική φιλοξενία των φίλων από την Κάρπαθο στο Διαφάνι.

Σε μία όμορφη ατμόσφαιρα στον χώρο της εκκλησίας μας προσέφεραν ένα υπέροχο δείπνο και μας έκαναν να νιώσουμε τόσο καλοδεχούμενοι.

 Η συνέχεια της βραδιάς σε τοπικό μπαράκι με το συνηθισμένο πλέον γλέντι μεταξύ των  φίλων του Ροδιακού Ομίλου.

 Την επόμενη μέρα η κοινότητα διέθεσε δύο λεωφορεία με τα οποία μεταβήκαμε στην παραδοσιακή Όλυμπο. Σκαρφαλωμένη στο βουνό έχει υπέροχη θέα και προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Εκεί γευθήκαμε τις τοπικές μακαρούνες συνοδεία μουσικής από Καρπάθικη λύρα.

 Το απόγευμα της Κυριακής μας βρήκε να αποχαιρετάμε τους φίλους στο Διαφάνι και να βάζουμε πλώρη για επιστροφή στην Ρόδο. Ο καιρός στην επιστροφή ήταν πολύ καλός και έκανε το ταξίδι απολαυστικό. Σε μεγάλο κομμάτι της διαδρομής μας έκαναν παρέα παιχνιδιάρικα δελφίνια που ξεσήκωσαν πολλούς που έβλεπαν το θέαμα για πρώτη φορά.

Το Διαφάνι και η Όλυμπος μας άφησαν με τις καλύτερες αναμνήσεις και οι περισσότεροι από εμάς θα επιστρέψουμε πολύ σύντομα.