www.rota-ribclub.com

Rhodes Race 7 & 8 May 2011 Print E-mail

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ VIPER RIBS 2011 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΟΔΟΣ 7 & 8 ΜΑΪΟΥ 2011

Click εδώ για τα αποτελέσματα του αγωνιστικού διήμερου στην Ρόδο.

 

Click εδώ για την βαθμολογία & την κατάταξη της 1ης Αγωνιστικής.

 

 

Photobucket

 

 

Click εδώ για περισσότερο φωτογραφικό υλικό !!!  

Click here for more photos!!!

 

 

Ο Ροδιακός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, διοργάνωσε και φέτος για 7η συνεχή χρονιά, με μεγάλη επιτυχία, την 1η Αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στις 7 & 8 Μαΐου 2011, στην Ρόδο.

 Photobucket

 

 

Ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο οποίο πολύς κόσμος μπόρεσε να απολαύσει το θέαμα που προσφέρουν αυτού του είδους οι αγώνες. Ήταν άλλη μια σημαντική διοργάνωση από το Ρ.Ο.ΤΑ. για τον μηχανοκίνητο ναυταθλητισμό της χώρας μας, η οποία προβάλει την Ρόδο και τους χορηγούς των αγώνων στο Πανελλήνιο.

 

 Photobucket

 

Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά στα Δωδεκάνησα από το τηλεοπτικό κανάλι ΤV4. Θα μεταδοθεί επίσης σε μαγνητοσκόπηση από πολλά τηλεοπτικά κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας. Επίσης τηλεοπτικό συνεργείο από την ΕΡΤ βρέθηκε στο νησί για να καλύψει την διοργάνωση. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου άρχισε ο Τεχνικός έλεγχος στα σκάφη στον χώρο του κεντρικού Λιμένα Ρόδου.

 

Photobucket

 

Photobucket

 

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε η ενημέρωση των πληρωμάτων και δόθηκαν οι αναγκαίες πληροφορίες για το αγωνιστικό διήμερο στο ξενοδοχείο Εsperos Palace. Το επίσημο δείπνο της διοργάνωσης διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Esperos Palace, που έμειναν οι αποστολές από όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Ροδίων κ. Τσουκαλάς & Διακοσταματίου. Μία ακόμη σημαντική στιγμή ήταν η ανακύρηξη του ιδρυτικού μέλους του Ρ.Ο.ΤΑ. κ. Βασιλάκη Ιωάννη σαν επίτιμο μέλος, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την στήριξη που συνεχώς προσφέρει στον Ροδιακό Όμιλο.

 

 Photobucket

 

Το τηλεοπτικό υλικό ήταν και τις δύο μέρες, για μία ακόμη φορά, συναρπαστικό, με λήψεις από ελικόπτερο αλλά και μέσα από τα σκάφη.

Photobucket

 

Φέτος ο αγώνας Offshore διοργανώθηκε το Σάββατο στην Ανατολική πλευρά του Νησιού από την περιοχή της Rodia Mare με κατεύθυνση το ακρωτήριο Βόδι και επιστροφή. Η διοργάνωση ήταν «στημένη» στον φιλόξενο χώρο του Puerto Cafe από όπου παρακολούθησε το μοναδικό θέαμα πολύς κόσμος.

 

 

Αν και ο αγώνας έγινε στην ¨υπήνεμη¨ πλευρά της Ρόδου η συνθήκες στην θάλασσα δημιούργησαν πολλά προβλήματα στα σκάφη, με αποτέλεσμα πολλά πληρώματα να μην καταφέρουν να τερματίσουν.

 Photobucket

 

Το 777 Technohull με το No 13 του Λούλη που προηγείτο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν τερμάτισε τελικά, το ίδιο και νέο Technohull 888 με το Νο 5 του Λουλουργά.

 Photobucket

 

Κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα οι περσυνοί Πρωταθλητές στην κατηγορία Rib Extra Sport 350HP, Οικονόμου – Δερτιλής Νο 2 με το Scorpion πήραν την 1η θέση και τους 100 πολύτιμους βαθμούς.

 Photobucket

 

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σέρρας με το νέο SeaQuest 760 SST και στην 3η θέση ο Γιοβανάκης Νο 11 με Τop Line P27.

 Photobucket

 

Photobucket

 

O Καραγιαννόπουλος Νο 4 με το Apache 23 επίσης εγκατέλειψε τον αγώνα.

 

 Photobucket

 

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Offshore έγινε έλεγχος (ζύγισμα & δυναμομέτρηση) στα σκάφη που τερμάτισαν στην 1η θέση (Νο 2 Οικονόμου & Νο 9 Λάσκαρις) στις δύο κατηγορίες.

 

 Photobucket

 

Ο κινητήρας της συμμετοχής με το Νο 9 βρέθηκε να έχει ιπποδύναμη πάνω από το όριο της κατηγορίας και μετά από ομόφωνη απόφαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγώνων, ακυρώθηκε.

 

 Photobucket

 

Για την κατηγορία Rib Sport 200HP η 1η θέση του αγώνα Offshore πήγε στον Κτιστάκη No 7 με το Τop Line 640, η 2η στον Γιαννά Νο 14 με Sea Quest 760, η 3η σε ένα ακόμη SeaQuest 760 του Καραβόλια Νο 10 και η τέταρτη στο Attack 600 του Βασιλάκη με το Νο 15.

 Photobucket

 

Photobucket

 

Photobucket

 

Photobucket

 

Ο Γραμματικάκης με το Νο 1 με Τop Line P23 δεν μπόρεσε να τερματίσει.

 

 Photobucket

 

Ο συναρπαστικός αγώνας Circuit έγινε την Κυριακή στο κεντρικό Λιμάνι της Ρόδου ιδανικό σημείο για τέτοιου είδους αγώνες, αφού έχει όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας αλλά και επειδή η τηλεοπτική εικόνα που «βγαίνει» από το χώρο, με φόντο το Κάστρο του νησιού είναι πραγματικά μοναδική, προβάλλοντας έτσι την Ρόδο με τον καλύτερο τρόπο.

 Photobucket

 

Photobucket

 

H κατηγορία των 200ΗΡ Rib Sport πραγματικά καθήλωσε τους τυχερούς θεατές αλλά και τους τηλεθεατές σε όλα τα Δωδεκάνησα που παρακολουθούσαν ζωντανά τον αγώνα, με την ¨κόντρα¨ των Κτιστάκη και Βασιλάκη που ξεκίνησε από την εκκίνηση και κράτησε αμείωτη έως τον 7ο γύρο όταν ο Βασιλάκης με το Attack προσπαθώντας να περάσει από την εσωτερική σε στροφή το Top Line του Κτιστάκη τουμπάρισε το σκάφος του.

Άμεσα ο αγώνας διακόπηκε, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα για το πλήρωμα, όπως και για το σκάφος.

 

  Photobucket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η κατάταξη έμεινε όπως ήταν κατά την στιγμή της διακοπής, όπως ορίζει ο Κανονισμός Αγώνων. 1η θέση για τους Κτιστάκη - Παπουτσάκη 2η στους Καραβόλια – Κύρη και 3η στους Γραμματικάκη – Φίλίππου. Το δίδυμο των Γιαννά – Σιφωνιού δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

 

 Photobucket

 

Photobucket

 

Για την κατηγορία Rib Extra Sport 350HP το 777 Technohull των Λούλη – Σημαιοφορίδη πήρε την 1η θέση, τερματίζοντας με 3 από τα 4 φτερά της προπέλας του, ¨δείχνοντας¨ τις δυνατότητες που έχει, με 2ο το Scorpion 850 των Οικονόμου – Δερτιλή και 3ο το Apache 23 των Καραγιαννόπουλου – Γεωργιάδη.

Στην 4η θέση τερμάτισε το 888 Technohull των Λουλουργά – Κενενούνη, 5η θέση για τους Σέρρα – Κούτρα με Sea Quest 760 SST και 6η για τους Γιοβανάκη – Οργιέτα με Τοp Line P27.

 

 Photobucket

 

Photobucket

 

Την Κυριακή το μεσημέρι αμέσως μετά το τέλος του αγώνα Circuit και τις απονομές των επάθλων, έγινε η και η κλήρωση του φουσκωτού σκάφους Viper Nova 410. Η κλήρωση έγινε παρουσία πολύ κόσμου που παρακολουθούσε αλλά και παρουσία αθλητών & διοργανωτών από όλη την Χώρα, που βρίσκονταν στην Ρόδο για την 1η αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Viper Ribs 2011.

 

 Photobucket

 

Την κλήρωση του νικηφόρου λαχνού, έκανε ο χορηγός του Πρωταθλήματος και ιδιοκτήτης της εταιρίας φουσκωτών σκαφών Viper κ. Κοτσάμπασης Σπύρος. Η κλήρωση ¨βγήκε¨ ζωντανά σε όλα τα Δωδεκάνησα από το τηλεοπτικό κανάλι TV4 Τυχερός ήταν ο κύριος Χαροκόπος Ιωάννης από την Κάρπαθο, με τον λαχνό που είχε αριθμό 2703.

 

Πολλοί ήταν για μια ακόμη φορά οι χορηγοί που στήριξαν τη διοργάνωση του Ρ.Ο.ΤΑ.

 

 Photobucket

 

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας.

 

Water Park Faliraki

Ξενοδοχείο Esperos Palace

Φουσκωτά σκάφη Viper

Kατασκευαστική Εταιρία Οικοδομικές Eργασίες Ζήσης Ηλίας

Blue Star Ferries

In House έπιπλα Kαλαφάτης

Μπουρνής Kατασκευαστική

Marathon Tours

Puerto Cafe Rodia Mare

X-plore Ενοικιάσεις Σκαφών

Rodos Guard Security

Cafe Bar Restaurant Nuovo Neorio

Deflini Sea Food restaurant Stegna

Stegna Kozas Sea food restaurant

Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός Παλιούρης

Καφενείο Η Αγορά

Arrow Cruises

Ζαίρης Ναυτιλιακά

Σίδερα Τσίμπικας Γιώργος

A & G Αρχιτεκτονική – Διακόσμηση

NO NAME Fashion store

Eταιρία Lalizas

Γυμναστήριο Βιοκίνηση

Ανέγερσης Κατασκευαστική

Mick Πολυεστερικές Κατασκευές

Twin Marine Service

Νεον Φως Ηλεκτρολογικό Υλικό Χατζηαγαπίου – Πλευνιώτης

Pizzaria Gondola

Up tick multimedia photo - video κοινωνικών εκδηλώσεων

Γραφικές Τέχνες Παπαστεργίου

ΤV4

Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους Χορηγούς επικοινωνίας:

Radio 1

Top FM

Παλμός

Apple FM

Sky Radio

Περιοδικό If

ΕΡΑ

Rodos Mirror

Περιοδικό Thalassa

Περιοδικό Σκάφος & Ψάρεμα

Περιοδικό Φουσκωτό

Επαγγελματικός Οδηγός Ρόδου 22410.gr

Εφημερίδα Δημοκρατική Η

λεκτρονικό περιοδικό Psarema-skafos.gr

Ηλεκτρονικό περιοδικό Diathalasis.gr

En-plo blogspot

Έθνος Σκάφος & Ψάρεμα

Ευχαριστούμε επίσης πολύ την Twin Marine Service των αδελφών Παριανού & την Mick κατασκευές & ενισχύσεις σκαφών του Μιχάλη Παραδείση, οι οποίοι έκαναν τον τεχνικό έλεγχο στα σκάφη.

 

Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη Ι. & την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Μπαφίτη Ανδριάνα, και τον Δήμο Ροδίων τον Δήμαρχο κ. Κουσουρνά και τους Αντιδημάρχους κ. Τσουκαλά & Διακοσταματίου.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Λιμεναρχείο Ρόδου, την Π.Υ.Ρ., το ΕΚΑΒ, τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, την Αστυνομική Δνση Δωδ/σου, την Δημοτική Αστυνομία, τον Ιατρό του αγώνα: κ. Καραγιάννη, την Σχολή αυτοδυτών H2O και τον φωτογράφο του αγώνα κ. Πολυχρονίου Γιώργου.

 

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Ξενοδοχείο Esperos Palace για τη ζεστή φιλοξενία του και τον ιδιοκτήτη του κ. Βασιλάκη Ιωάννη για την άψογη συνεργασία καθώς και για όλες τις υπηρεσίες εξαιρετικού επιπέδου που μας παρείχε.

 

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την τηλεόραση TV4 η οποία για μία ακόμη φορά έβγαλε καταπληκτικά πλάνα, τον διευθυντή κ. Κωστάκη όλους τους camera men & τους τεχνικούς.

 

 Photobucket

 

Τέλος ευχαριστούμε τους κριτές Νικολάου Αντώνη & Βενετάκη Στέφανο και όλα τα μέλη του Ρ.Ο.ΤΑ. που δούλεψαν αφιλοκερδώς για την διοργάνωση, τους υπεύθυνους στα σκάφη ασφαλείας Στεφανάκη Στέλιο, Λούκαρη Κυριάκο, Οικονόμου Γιάννη, Μπαλτά Νίκο, Χίου Βασίλη, Γκαλιόνο Γιώργο την Οργανωτική ομάδα των Μπουρνή Μπάμπη, Καλαφατά Σταμάτη, Καλαφάτη Γιάννη, Χατζηαγαπίου Άννα, Ιωαννίδη Λάζαρο, Τζεσμή Μυισλή, Μαρίνο Κυριάκο, Φώκιαλη Δημήτρη, Καραβόλια Στέργο, Χατζηαγαπίου Ιορδάνη, Παναγιώτη Αγγέλου, Μοσχή Τάμυ, Μαρία Λάμπη, Νικολατζίδη Ιωάννη, Σκυλλά Γιώργο.

 

 H αφίσα του αγώνα μας.

 

Photobucket

 

Το Map Promo Flyer μας

 

 Photobucket

 

 

Photobucket

 

 

Το ΤV promo spot που ¨έπαιξε¨ σε ΝΕΤ, ΕΤ1 & ΣΚΑΙ από 2/5/11 έως και 8/5/11

& σε όλα τα Δωδεκάνησα απο το ΤV4.

 

 

 

 

Rhodes Race Video...

 

Last Updated ( Thursday, 31 January 2013 16:37 )